Beşiktaş’ın Sakatlık Planı

Ligin ilk 8 haftalık periyodunda sakatlıklardan en çok mustarip olan takım kuşkusuz Beşiktaş’tı. Kara Kartallar, birçoğu ilk 11 oyuncusu olan oyuncularından birkaç mahrum kaldı ve bu dönemde altyapıdan oyuncularla maç kadrosunu oluşturdu.

Yaşanan sancılı süreci en son maçta alınan kritik Sivasspor galibiyetiyle kabul edilebilir bir hasarla atlatan Beşiktaş’ta milli aradan sonra oynanacak maçlarda ise plan sakatlıktan dönen oyuncuların riske edilmeden oynatılması olacak.

Sergen Yalçın’ın Kabusu

Beşiktaş’ın başında başarılı bir grafik çizen ve 2020/2021 sezonunda alternatifi az olan bir kadroyla şampiyonluk sevinci yaşayan Sergen Yalçı, 2021/2022 sezonunun başında daha güçlü ve alternatifli bir kadroyu yönetecek olmanın heyecanını yaşıyordu.

Sezona da tam kadroyla başlayan ve resmen kaldığı yerden devam eden Beşiktaş’ta ligin başlangıcından sonraki haftalarda öyle bir sakatlık krizi yaşandı ki, Sergen Hoca bir önceki sezon oynattığı alternatifsiz kadrosunu arar hale geldi. İlk 11’de 2-3 oyuncunun dışındaki tüm oyuncuların sakatlıklarla boğuştuğu dönemde hep Süper Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde maçlara çıkmak zorunda olan takım, bu sancılı süreçte hem altyapıdan çıkardığı ve iyi performans veren oyuncuları sayesinde hem de yaşanan minimum puan kaybıyla teselli buldu.

Aynı sakatlık krizini tekrar yaşamak istemeyen Beşiktaş’ta milli aradan sonra üst üste oynanacak kritik maçlarda teknik ekibin ve sağlık ekibinin nihai amacı kadroyu en sağlıklı şekilde tutabilmek. 10. Hafta müsabakasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Siyah Beyazlı takımda uzunluğu en uzun süren Kevin N’Koudou’nun da bu maçla beraber kadroya katılması bekleniyor.

Beşiktaş’ın Antrenman Düzenlemeleri

Yoğun bir fikstürden sonra milli araya giren oyuncularının dinlenmesini isteyen Sergen Yalçın, oyuncularının antrenman iznini 3 gün daha uzattı ve 11 Ekim tarihine kadar takımına izin verdi.

Bununla birlikte sakatlıktan dönen Welinton, Ghezzal, Teixeira ve Necip gibi oyuncularının maç eksiklerini kapatabilmesi için bireysel çalışmalarını devam ettirmesini isteyen teknik adam, sakatlığı tamamen iyileşmeyen hiçbir oyuncunun da sahaya çıkmasını istemiyor.

Bilindiği üzere Sergen Yalçın, oyuncularıyla görüşmüş ve maça çıkmak isteseler dahi sağlık ekibinin kesin onayı olmadan kimsenin oynayamayacağını takıma aktarmıştı.