Borussia Dortmund Sahasında Kazandı

Almanya Bundeliga’nın 7. Haftasında Borussia Dortmund, 2 Ekim Cumartesi günü kendi sahasında Ausburg’u konuk etti. Signal Iduna Park’ta oynanan iki takım arasındaki bu mücadeleyi 2 – 1’lik skor ile kazanan taraf ev sahibi Borussia Dortmund oldu.

Ev sahibi Borussia Dortmund’a galibiyeti ve 3 puanı getiren golleri Guerreiro ve Brandt kaydetti. Konuk takım Ausburg’un tek golünü ise Zeqiri attı. Öte yandan iki takım arasındaki bu mücadeleye ev sahibi Borussia Dortmund, rakibi Ausburg karşısında Kobel, Akanji, Hummels, Meunier, Guerreiro, Bellingham, Witsel, Brandt, Reus, Wolf ve Malen 11’i ile başladı.

Diğer yandan konuk takım Ausburg ise rakibi Borussia Dortmund karşısında G,k,ew,cz, Gumny, Gouweleeuw, Oxford, Strobl, Gruezo, Caligiuri, Pedersen, Maier, Cordova ve Zeqiri 11’i ile sahaya çıktı.

Maçın Golleri

Almanya Bundeliga’nın 7. Haftasında oynanan karşılaşmanın 10. Dakikasında ev sahibi Borussia Dortmund, maçın hakemi tarafından penaltı kazandı. Bu penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Raphael Adelino Jose Guerreiro, attığı gol ile karşılaşmada 1 – 0 öne geçen taraf oldı.

Maçın 35. Dakikasında konuk takım Ausburg, Andi Zeqiri’nin ttığı gol ile karşılaşmada skoru 1 – 1 yaptı. Mücadelenin ilk yarısında her iki takımdan da başka gol çıkmayınca ilk 45 dakika 1 – 1 berabere sona erdi. Maçın 51. Dakikasında ev sahibi Borussia Dortmund, Marco Reus’un asistinde Julian Brandt’in attığı gol ile karşılaşmada skoru 2 – 1 yaptı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca ev sahibi Borussia Dortmund, kendi sahasında konuk ettiği rakibi Ausburg’u 2 – 1 mağlup etti. Öte yandan iki takım arasındaki bu mücadelede ev sahibi Borussia Dortmund’da Marco Reus; konuk takım Ausburg’da ise Gruezo, Oxford ve Zeqiri maçın hakemi tarafından sarı kart gören futbolcular oldular.

Borussia Dortmund Puanını 15 Yaptı

Almanya Bundeliga’nın 7. Haftasında oynanan mücadelede sahasında rakibini mağlup eden ve 3 puanı hanesine yazdıran ev sahibi Borussia Dortmund, Bundesliga’da puanını 15 yaptı ve ikinci sıraya yerleşti.

Diğer yandan deplasmandan puansız ayrılan Ausburg ise 5 puan ile on beşinci sırada kaldı.