
GÖZTEPE 1 – 1 FENERBAHÇE MAÇ SONUCU HER 2 TARAF MUTSUZ
Süper lig de 14. Haftanın kapanış karşılaşmasında sarı lacivertli takım Fenerbahçe İzmir’ de sarı kırmızlı takım Göztepe’ nin konuğu oldular.
İki takımın da 3 puan için karşı karşıya geldiği mücadele de ev sahibi ekip Göztepe ilk yarıda 40’ dakikada A. Jahović ‘in golü ile ilk yarıyı önde tamamlayan ev sahibi ekip ikinci yarının başında kalesinde gölü görmeye engel olamadılar. İkinci yarı başında konuk ekip sarı lacivertli takım Fenerbahçe 48’ dakikada Serdar Dursun ile beraberlik golünü buldular.
Sarı laciverti takım Fenerbahçe maç sonunda 23 puanda kalan takım ligde 5. Sırada yer aldılar. Sarı kırmızlı takım Göztepe ise 10 puana yükselerek 18. Sırada yer alıyorlar.
Zorlu karşılaşmada sarı lacivertli takım Fenerbahçe’ de 5 oyuncu sarı kart ile cezalandırılırken F. Novak 88’ dakikada kırmızlı kart gören oyuncu takımını 10 kişi de bırakmış oldu.
Sarı lacivertli takım da kırmızı kart gören F. Novak ile sarı kart gören M. Zajc gelecek hafta Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düştüler.

FENERBAHÇE İZMİR’DE GÖZTEPE ENGELİNİ AŞAMADI
Sarı lacivertli takım Fenerbahçe Avrupa dönüşü İzmir’ de süper lig de sıralamada üstünde ki takımların puan kaybettiği bu hafta da sarı lacivertliler de rakiplerine ayak uydurarak avantajı elimin tersi ile çevirdiler.
İlk yarıda sarı lacivertli takım Fenerbahçe rakip yarı sahaya geçmek için net bir plan ve oyun planı olmadı. İlk yarıda Hücumda Serdar Dursun’ a sürekli uzun toplar yollayarak topu rakip yarı sahaya taşıyıp Serdar’ ın sakladığı toplar ile etkili olmaya çalıştılar. Mesut ve İrfan direkt paslar ile sonuca ulaşmak isteseler de olmadı. Zaman zaman Ferdi çizgide ileri çıkması da pek fayda sağlamadı sadece ilk yarıda 1 şut çeke bildiler.
Orta sahada M. Mayer ‘in pasör yeteneklerini kullandı ama çok seyrek ve zayıf kaldı ki hücumda bağlantı paslarında bağlayıcı olmayınca ortaya planlanmış bir oyun çıkmadı.
Bireysel yetenekte ki iki isim İrfan ve Mesut top ile fark yarata bilecekleri alanlar da top ile çok az buluşa bildiler ve birbirlerini oynata bilecek etkinliklerini arttıracak uyumu yakalayamadılar.
İkinci yarının başında sarı lacivertliler de İrfan daha istekli ve doğru işler yapmaya başlayan oyuncu golde de katkısı çok fazla oldu. İrfan ‘In oyunda etkili olduğu anlarda oyundan kaybolan Mesut Özil yerine diri bir Rossi, Pelkas değişikliğinin iyi olacakken orta saha ya Sosa ‘yı atması tamamen İrfan ‘In etkinliğini düşürdü.
Üzerine bir de oyun içinde takımın en iyisi olan İrfan ‘I oyundan alması yani anlamak çok zor. Eğer ki fiziksel olarak bir sorunu varsa ki adam diri ve istekli ki oyundan alınınca da söylenmesi bunu çok net açılıyor.

GÖZTEPE BU OYUNU İLE GALİBİYETİ HAK ETTİ AMA OLMADI
Göztepe zorlu mücadele de tamamen kendi oyunlarını oynayarak çıkan takım rakibini koşturmak isteyerek sürekli oyunun temposunu yüksek tutarak rakibin hızlı oyunda yasadıkları problemleri iyi biliyorlardı.
Bu kadar dar kadrolarına rağmen Göztepe lig de ki en kötü ikinci takımlar dan birisi diye biliriz kadro derinliği açısından. Buna rağmen genç teknik adamları ile gösterdikleri performans etkileyici ki taraftarı da takımını yalnız bırakmıyor.
Devre arasında Göztepe yönetiminin elinde ki oyuncuları göndererek birkaç oyuncu transferi ile teknik adamlarına destek vererek bu sezonu küme de kalarak tamamlamaları sağlana bilir.