
TBF Fenerbahçe Beko ve Galatasaray Nef’e Ceza Yağdırdı
ING Basketbol Süper Ligi 27. haftasında Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef derbide karşı karşıya geldi. Derbide kazanan Galatasaray Nef olurken, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu yaşanan olaylar sebebiyle iki takıma da ceza verdi.

Fenerbahçe Beko ve Galatasaray Nef’e Verilen Cezalar
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Beko – Galatasaray Nef karşılaşmasında yaşanan olaylardan sonra cezasını açıkladı. Disiplin Kurul’unun aldığı karara göre Galatasaray Nef forması giyen De Bost 1 maç ve 8 bin 750 bin TL para cezası aldı. Fenerbahçe Beko’ya toplamda 33 bin 750 TL para cezası verildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada gerçekleşen seyirci olayları ve çirkin tezahüratlar sebebiyle 15 bin TL, karşılaşmanın olağan akışına aykırı bir şekilde anons yapılması sebebiyle ek olarak 3 bin 750 TL ve cezaların toplamı sonucunda Fenerbahçe Beko’ya 33 bin 750 TL para cezası verdi. Galatasaray Nef oyuncusu De Bost’un kişilik haklarına saldırı ve hakareti nedeniyle 1 maç ceza ve 8 bin 750 TL para cezası verdi. Galatasaray Nef oyuncusu Göksenin Köksal ise aynı durumdan kaynaklı 7 bin 500 TL para cezası aldı. Türkiye Basketbol Federasyonu‘ndan yağan cezalar camiaları üzecektir.

Derbiyi Kazanan Galatasaray Nef
Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe derbisi gerçekleşti. Galatasaray Nef takımı Fenerbahçe Beko’nun ev sahibi olduğu Ülker Spor ve etkinlik salonuna konuk oldu.
Fenerbahçe beko Henry, Melih Mahmutoğlu, Pierre, Vesely ve Ahmet Düverioğlu ile mücadeleye başlarken konuk takım Galatasaray Nef ise Dee Bost, Melo Trimble, Göksenin Köksal, Blackshear ve Kravish ilk beşiyle derbiye giriş yaptı. Konuk takım Galatasaray Nef karşılaşmanın ilk 5 dakikasında üstünlüğünü göstermeyi başardı. Sarı kırmızılı takım Melo Trimble’ın 6, Göksenin Köksal’ın 4 sayısı İle durumu 10-16 yaptı. Fenerbahçe Beko her ne kadar arayı kapatıp avantaja geçmeye çalışsa da başaramadı. Sarı kırmızılılar hücumda ki etkisini sürdürmeye devam etti. Derbide ilk periyot 25-18 Galatasaray Nef’in üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci periyotta Fenerbahçe Beko isabetli atışlar buldu. Sarı lacivertli takım İsmet Akpınar ile peş peşe sayılar üretti. Ev sahibi takıma Galatasaray Nef’den yanıt gecikmedi. Aradaki farkın açılmasına izin vermeyen Galatasaray Nef, avantajlı konuma yeniden geçti ve skor farkını 11 sayıya kadar yükseltti. Ardından sarı lacivert takım oyuna yeniden döndü. 9 sayılık seri ile farkı eriten Fenerbahçe Beko, farkı 2 sayıya düşürmeyi başardı. Ancak 36-38 skor İle Galatasaray’ın üstünlüğü ilk yarının sonunda da değişmedi.
İkinci yarıya hücumda etkinliğini artırarak başlayan Galatasaray Nef 44-51 avantaj İle araya gitti. Aradan sonra iki takımın dengeli oyunu sonucunda üçüncü periyot 58-56 Galatasaray lehine sonuçlandı. Son çeyreğe avantajlı giren konuk ekip, farkı korumayı başardı ve parkeden 76-70 galip ayrılan taraf oldu.