TOFAŞ Avrupa’da Galip

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz TOFAŞ, 4. Hafta maçında Fransız takımın SIG Strasbourg’u 85-75 ile geçti ve üçüncü galibiyetini aldı.

TOFAŞ, bu skorla grupta liderliğini sürdürdü. Grutpaki ilk maçında Filou BS Oostende’yi 92-83 ile geçtikten sonra ikinci maçında BC Kalev’e ağlup olmuş ve tek mağlubiyetini almıştı. TOFAŞ, arka arkaya oynadığı iki SIG Strasbourg maçından da galibiyetle ayrıldı ve grupta 4 galibiyete ulaştı.

Temsilcimiz, gruptaki beşinci maçında 8 Aralık tarihinde Filou BC Oostende ile karşı karşıya gelecek. Grupta oynanan dört maç sonrasında liderlik koltuğunda oturan TOFAŞ, FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu’ndaki son maçında ise 21 Aralık tarihinde BC Kalev ile karşı karşıya gelecek.

TOFAŞ İpleri Sıkı Tuttu

Temsilcimiz, SIG Strasbourg karşısında maça iyi başladı. Maçın ilk bölümünde Cruz ve Zubcic ile sayılar üreten TOFAŞ, maçın ilk 2 dakikasını 5-2 önde geçti. Cruz ve Zubcic ikilisinden sayı bulmaya devam eden TOFAŞ, ilk çeyreğin ortalarında skoru 14-2’ye getirdi ve farkı çift hanelere çıkardı.

İlk 4 dakikada ele geçirdiği avantajı çok iyi kullanan TOFAŞ, maçın ilk çeyreğini 27-15 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ise kontrolü ele alan taraf SIG strasbourg oldu. Fransız takımı, Bohacick, Udanoh ve Mitchell ile bulduğu sayılarla 9-0’lık bir seri yakaladı ve skoru 27-24’e getirerek farkı üçe indirmeyi başardı. TOFAŞ, Strasbourg’un yakaladığı seriye tepki vermeyi başardı.

Berk Uğurlu ve Cruz ile dış atışlardan, Muhsin Yaşar ile de boyalı alandan sayılar bulan TOFAŞ, soyunma odasına 46-35’lik üstünlükle girdi.

Temsilcimiz, üçüncü çeyreğin ortalarına kadar SIG Strasbourg’u kontrol etmeyi başarsa da Fransız temsilcisi, topu iyi çevirerek yaptığı etkili hücumlarla çeyreğin son bölümünde skora ortak oldu. TOFAŞ, Yiğit Aslan’ın boş turnikeyle bitirdiği hücumda nefes aldı ve son çeyreğe 63-62 önde girdi.

Temsilcimiz, dördüncü çeyreğe çok iyi başladı. Boyalı alanda çok sert bir savunma yaparak rakibine sayı şansı vermeyen TOFAŞ, hücumda da Berk Uğurlu ve Shepherd’dan bulduğu sayılarla son çeyreğin yarısını 7 sayı önde tamamladı. Farkı açtıktan sonra seyircinin de desteğiyle rahatlayan TOFAŞ, Strasbourg’a geri dönüş şansı vermedi ve maçı 85-75 kazandı.

TOFAŞ, 21/30 ile %70, 10/30 ile %33 ve 18/18 ile %72 serbest atış isabetiyle oynadığı maçta toplam 29 ribaund aldı. SIG Strasbourg ise 19/33 ile %58 2 sayı, 8/24 ile %33 3 sayı ve 13/14 ile %93 serbest atış isabetiyle oynadığı maçta 26 ribaund aldı.

Takım Karakter Koydu

FIBA SAMPIYONLAR LIGI F GRUBU 4’UNCU HAFTA MACINDA TOFAS, FRANSA TAKIMI SIG STRASBOURG’U 85-75 MAGLUP ETTI. FOTOGRAF:BURSA,(DHA)

85-75 kazanılan SIG Strasbourg maçı sonrası açıklamalarda bulunan TOFAŞ başantrenörü Hakan Demir, bu maçta karakterlerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Takımın gösterdiği performanstan çok memnun olduğunu dile getiren Hakan Demir, takımın özgüveninin arttığını ifade etti.