Türkiye’yi Zorlu Play-Off Bekliyor

2022 Dünya Kupası grup maçlarında G grubunu ikinci sırada tamamlayan A Milli Futbol ekibimizi zorlu bir play-off süreci bekliyor. Liderliği Hollanda’ya kaptıran Türkiye’nin Dünya Kupasına katılabilmesi için play-off’ları oynaması gerekecek.

Dünya Kupası grup maçlarında yapılan kural değişikliği ile artık gruplardan çıkabilmek daha da zor bir hale geldi. Grup birincilerinin doğrudan katılma şansı elde ettiği 2022 Dünya Kupasında ikinciler ise kendi aralarında play-off oynayacak.

Grup liderliğini elinden kıl payı kaçıran Türkiye ise G grubunu ikinci tamamlayarak play-off’lara kalma şansını elde etti. Son G grubu son karşılaşmalarında kırmızı-beyazlılar Karadağ ekibini 2-1 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Hollanda ise Norveç’ten 3 puanı 2-0 kazanarak aldı. Bu skorlarla birlikte Türkiye 21 puanla G grubunu tamamladı. G grubundaki diğer takımların istatistikleri ise şöyle:

Hollanda: 10 Maç – 7 Galibiyet – 2 Beraberlik – 1 Mağlubiyet

Türkiye: 10 Maç – 6 Galibiyet – 3 Beraberlik – 1 Mağlubiyet

Norveç: 10 Maç – 5 Galibiyet – 3 Beraberlik – 2 Mağlubiyet

Karadağ: 10 Maç – 3 Galibiyet – 3 Beraberlik – 4 Mağlubiyet

Letonya: 10 Maç – 2 Galibiyet – 3 Beraberlik – 5 Mağlubiyet

Cebelitarık: 10 Maç – 0 Galibiyet – 0 Beraberlik – 10 Mağlubiyet

Türkiye’nin Stefan Kuntz Performansı

Şenol Güneş’in performans düşüklüğü sonrasında istifa etmesi çok konuşulmuştu. Özellikle Hollanda karşılaşmasında skorun 6-1 kırmızı-beyazlı ekibimizin aleyhine bitmesi Şenol Güneş’i istifaya sevk etmişti. Güneş’in istifa etmesinden sonra TFF teknik direktörlük için Stefan Kuntz ile anlaştı. Alman hoca Türkiye’nin G grubundaki gidişatına ilaç gibi geldi.

Şenol Güneş ile altı karşılaşma oynayan Türkiye bu karşılaşmaların 2 tanesinden beraberlik 1 tanesinden ise sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Dünya Kupası yolculuğunda gruplardan çıkmanın zorlaştırıldığı için puan kaybına tahammülü kalmayan A Milli Futbol ekibimiz için çareyi hoca değiştirmekte buldu.

Stefan Kuntz ile 4 maça çıkan milli takımımız toplam on puan alarak grupları ikinci bitirmeyi başardı. Hatta G grubu son karşılaşmalarından olan Hollanda-Norveç maçında Norveç sahadan galip ayrılsaydı Türkiye grubu lider olarak bitirecekti. Hollanda’nın Norveç karşısında aldığı 2-0’lık sonuçlar birlikte Türkiye G grubunu ikinci olarak tamamladı.

Alman Teknik Adam Hataları Görüyor

Alman disiplinini Türkiye’nin futboluna yansıtmayı başaran teknik direktör Stefan Kuntz oyunda aksayan bir taraf görünce anında müdahalede bulunuyor. Performansı düşük oyuncuları ikinci yarının hemen başında değiştirerek ikinci yarılara çok iyi müdahalede bulunan Kuntz maçı gerektiğinde lehine çevirmeyi başarıyor.

Şenol Güneş’in en çok eleştirildiği konulardan birisi olan kadro tercihleri ve değişiklikler ise Stefan Kuntz yönetiminde çözülecekmiş gibi duruyor. Takıma 4 karşılaşmadan sonra alışmayı başaran Alman teknik direktör Stefan Kuntz play-off’larda da Türkiye’nin iyi bir performans göstermesini planlıyor.

Planlı oyunuyla iyi bir istikrar çizen Kuntz ve ekibi 4 maçla 10 puana ulaşarak Türk futbolseverlerin kalbinde de taht kurmayı başardı.