Filenin Sultanları’ndan Olimpiyatlar’a Veda
5 Ağustos 20212020 Tokyo Olimpiyatları’nda benzersiz bir performans göstererek çeyrek finale kalan A Milli Voleybol Takımımız, çeyrek finalde Güney Kore ile yaptığı maç sonucunda olimpiyat macerasını noktaladı. Güney Kore 3 – 2 Türkiye skoru ile biten müsabaka, milli sporcularımızın çeyrek finalde ayrılmasına sebep oldu. Türkiye’yi ilk kez voleybolda çeyrek finale taşıyan Filenin Sultanları’na sosyal medya üzerinden övgüler yağdı.
A Milli Kadın Voleybol takımımız, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda çeyrek finale kadar yükselmeyi başardı. Güney Kore ile gerçekleştirdikleri çeyrek final müsabakasından 3 – 2 mağlubiyet ile ayrılan milli sporcularımız, gözyaşlarını tutamadı. Türkiye’den ise destek mesajları ve övgüler yağdı. Türk olimpiyat tarihinde bir ilke imza atan Filenin Sultanları’na teşekkürler.
Güney Kore Hataları İyi Değerlendirdi
A Milli Kadın Voleybol takımımız ile Güney Kore, Ariake Arena’da karşılaştı. Milli sporcularımız 6 blok sayı yaparak ilk seti 25 – 17 önde sonlandırdı.
Skor: Güney Kore 0 – 1 Türkiye
Filenin Sultanları, her daim iyi performans gösterseler de bazı hatalar da yaptı. Güney Kore, bu hatları iyi değerlendirdi ve ikinci seti 25 – 17 bitirerek kazandı.
Skor: Güney Kore 1 – 1 Türkiye
Üçüncü sette, beraberlik neticesinde heyecan yükseldi. Milli sporcularımız 3 sefer set sayısını çevirdi. Ancak Güney Kore, asla pes etmedi ve 28 – 26 ile üçüncü set sona erdi.
Skor: Güney Kore 2 – 1 Türkiye
Dördüncü sette, milli takımımız oyunu hızlandırdı. Kaptanımız Eda Erdem Dündar ve Tuğba Şenoğlu iyi sayılar alarak 25 – 18 maçı bitirmemizi sağladı.
Skor: Güney Kore 2 – 2 Türkiye
Beraberlik iyice tansiyonları yükseltti. Son sette Tuğba Şenoğlu, art arda sayılar aldı. Ancak setin sonlarına doğru 15 – 13 maçı kaybettik.
Skor: Güney Kore 3 – 2 Türkiye
Duygulandıran Veda
Filenin Sultanları, çeyrek finalden çıkamayınca gözyaşlarına boğuldu. Ancak Türk olimpiyat tarihinde bir ilke imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımımız için sosyal medyadan övgüler ve destek mesajları yağdı. İlk kez son 8 takım arasında yer aldığımız 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki başarısı için sporcularımıza teşekkürler.